Jag hjälper dig med din roman

Alla behöver hjälp med sina texter. Böckerna du ser i bokhandeln har i regel blivit lästa av testläsare, lektör, förläggare, redaktör och korrekturläsare. Jag hjälper dig förbättra ditt manus och pushar dig i ditt skrivande.

Anlitar du mig får du hjälp av en utbildad litteraturvetare, journalist och manusförfattare som dessutom gått flera skrivkurser av olika slag. Jag är själv författare, och har hittills skrivit två romaner och flera noveller som publicerats.

Lektörstjänst

Jag läser ditt manus och ger dig ett skriftligt utlåtande på styrkor och svagheter samt vad du bör tänka på vid en omarbetning och tips på hur du kan stärka det. En lektörsläsning är som en skrivkurs för just dig och ditt manus och efteråt har du verktyg för hur du själv ska arbeta vidare med din text.
Pris: 7 000 kr ink. moms*

Redaktörstjänst

Texten får en noggrann genomgång från början till slut med kontroll av allt från språk till dramaturgi och karaktärer. Du får förslag direkt i manus med ”spårade ändringar” och vid behov läser jag texten ytterligare en gång till reducerat pris. Målet är att göra ditt manus redo för omvärlden.
Pris: 15 000 kr ink. moms*

* Gäller manus av normallängd,
ca 80 000 ord.

* Är ditt manus ännu inte redo för lektörs- eller redaktörsläsning kan vi diskutera annan typ av coachning.

* Gäller privatpersoner. Kontakta mig för offert vad gäller uppdrag åt förlag.

Skrivkurs / Inspiration

Känner du dig dränerad? Kontakta mig för att fylla på med en kurs eller föreläsning. Jag anpassar mig efter målgrupp och tar upp allt från hur man hittar skrivtid till vad som egentligen menas med gestaltning.

Andra typer av tjänster

Jag har erfarenhet som översättare och översätter texter från engelska till svenska. Jag kan även hjälpa till med korrekturläsning, sättning av inlaga i InDesign samt med att omvandla ditt manus till e-bok.

Du hittar exempel på böcker jag skrivit, översatt, språkgranskat eller medverkat i på andra sätt här: